GİRESUN / MERKEZ - Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi

Türk Halk Müziği Konserimize davetlisiniz

Nis

Kurumumuz ve Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde açılan İtfaiye iş makineleri kursumuzun teorik dersleri başlamış olup toplam 14 kursiyer eğitimlere katılmaktadır

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi kurslarını 21 - 26 Nisan 2024 tarihlerinde çocuklarımızla buluşturarak hem yaygın eğitimi faaliyetlerinin tanıtımını yapacak hem de çocuklarımızı eğlendirecek.

Nis

Şehit İsmail Bay Halk Eğitim Merkezi ve Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Sevgi Dolu Ezgiler Çocuk Korosu" Türk müziği konseri 23 Nisan etkinlikleri kapsamında kültür ve fuar merkezinde düzenlendi. Konsere büyük ilgi gösterildi. Konserde emeği geçen koro şefleri Mustafa Kemal Ortaokulu öğretmeni Eda Bayraktar'a ve Halk Eğitimi Merkezi öğretmeni Mustafa Ensar Usta'ya  Şehit İsmail Bay Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih UZUN bu güzel konseri Giresunlular ile buluşturdukları için teşekkürlerini sundu

Nis

Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi’ne bağlı olarak Giresun Kanuni Orta Okulu’nda yetişkinlere yönelik ikinci kademe okuma yazma kursu açıldı. Birinci kademeyi başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerler ikinci kademede eğitim almaya başladı. Kursa kadın kursiyerler yoğun olarak ilgi gösteriyor.

Nis

Türkiye halk oyunlari federasyonu tarafından düzenlenen kulüpler arası il yarışmasında halk eğitimi merkezi gençlik spor kulübümüz yildizlar geleneksel düzenlenmesiz dalda il birincisi olmuştur.

Emeği geçen ögretmen ve kursiyerlerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi olarak iftar yemeği düzenledik.

18 MART ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ PROGRAMI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109.yıl dönümü kurumumuzda yapılan salon programı aile kutlandı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı kurum müdür yardımcımız Murat Küre gerçekleştirdi. Kursiyerlerimizin okuduğu şiirler ve Çanakkale konulu kısa film gösterisiyle devam eden program, kurum müzik öğretmenimiz Hüseyin Ünay’ın Çanakkale konulu türküleri seslendirmesiyle sona erdi.

Mrt

Adalet Bakanımız sayın Yılmaz TUNÇ ve Giresun Belediye Başkanımız sayın Aytekin ŞENLİKOGLU Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezinde Ramazan ayına özgü  açılan Standımızı ziyaret ettiler. Nazik ziyaretleri için sayın Bakanımız Yılmaz TUNÇ ve Belediye Başkanımız Aytekin ŞENLİKOĞLU' na teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart 1921 İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümü idarecilerimiz, ögretmenlerimiz ve kursiyerlerimizin katılımı ile kurumumuzda salon programı olarak kutlandı.

Programımız saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı.Daha sonra İstiklal Marşının önemi ve Mehmek Akif'in İstiklal Marşı yazma süreci kursiyerlerimiz tarafından aktarıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı kurum müdürümüz Salih UZUN gerçekleştirdi.Program Milli Marş konulu kısa filmin sunumu ile sona erdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladık

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi  çalışanı kadınlarımızın gününü kutlayan Kuru Müdürümüz Salih Uzun; 8 Mart Kadınlar Gününüzü tebrik ediyorum.

Kadınlarımız bizler için çok kıymetlidir, annemiz, kardeşimiz, kızımız, eşimiz bu sebeple 8 Mart günü farkındalık oluşturması açısından önem taşıyor dedi.

Kurum çalışanı kadınlarımıza günün anısına pasta kesildi ve karanfil dağıtıldı.

Şbt

Kurumumuz Girişimcilik Kulübü rehber öğretmenleri Hüseyin Ünay ve Selda Yaşarın hazırlamış oldukları Sivil Savunma Günü Etkinlikleri kapsamında  28.02.2024 Çarşamba günü saat 11:00 da kurumumuz UZEM salonunda kulüp rehber öğretmenlerimizden Hüseyin ÜNAY Günün anlam ve önemi belirten konuşmaların ardından doğal afet durumlarında yapılması gereken ve yapılmaması gereken süreçler hakkında bilgi verdi.

Sunum esnasında Yangın eğitimi ve yangın tüpü kullanımına yönelik verilen bilgilerden sonra video ve slaytların izlenilmesi ile eğitim sonlandırılmıştır. Eğitimin ardından kurum bahçemizde pratik olarak Yangın tüpü kullanılmasına yönelik dinleyicilerin aktif katılımıyla yangın tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Son olarak kurum müdürümüz Salih UZUN katılımcılar ile rehber öğretmenlerimize teşekkür ederek etkinliği sona erdirmiştir.

Şbt

Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Psikolog Duygunur Tiryaki kesikoğlu tarafından Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerine Madde Bağımlılığı konusunda eğitim verildi. Eğitimde Madde bağımlılığının belirtileri ve önleyici tedbirlerinden bahsedildi.

Şbt

Sayın Valimiz Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul TOSUNOĞLU ve Şube Müdürü Alper AYDIN’ nında hazır bulunduğu ziyarette Sayın Valimiz Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ kurumdaki kurslarda ve atölyelerde incelemelerde bulundu.

Kurumumuzda ilk olarak Kalaycılık ve Sepet Örücülüğü kursları hakkında bilgi alan Sayın Valimiz Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ daha sonra Yapma Çiçek Yapımı, Kuaförlük, Resim, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Çini ve Seramik, Kağıt Rolyef, Gümüş Kazoz yapımı kurslarını ziyaret ederek Usta Öğretici ve Kursiyerlerimizle sohbet etti.

Şbt

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKİNCİ DÖNEM ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTIMIZI YAPTIK

Gündem maddeleri doğrultusunda toplantımızı yaptık.