GİRESUN / MERKEZ - Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi

Şbt

Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Psikolog Duygunur Tiryaki kesikoğlu tarafından Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerine Madde Bağımlılığı konusunda eğitim verildi. Eğitimde Madde bağımlılığının belirtileri ve önleyici tedbirlerinden bahsedildi.

Şbt

Sayın Valimiz Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul TOSUNOĞLU ve Şube Müdürü Alper AYDIN’ nında hazır bulunduğu ziyarette Sayın Valimiz Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ kurumdaki kurslarda ve atölyelerde incelemelerde bulundu.

Kurumumuzda ilk olarak Kalaycılık ve Sepet Örücülüğü kursları hakkında bilgi alan Sayın Valimiz Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ daha sonra Yapma Çiçek Yapımı, Kuaförlük, Resim, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Çini ve Seramik, Kağıt Rolyef, Gümüş Kazoz yapımı kurslarını ziyaret ederek Usta Öğretici ve Kursiyerlerimizle sohbet etti.

Şbt

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKİNCİ DÖNEM ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTIMIZI YAPTIK

Gündem maddeleri doğrultusunda toplantımızı yaptık.

Şbt

Kurumumuzda 25-26 Ocak 2024 tarihlerinde verdiğimiz bağımlılıkla mücadele eğitimi merkez ilçedeki taşımalı eğitim ve özel okul servislerinde çalışan şoför ve rehber personellerden oluşan 86 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Programı Yetişkin Eğitimi kursunda Rehber Öğretmen Rıdvan Şahin tarafından şoför ve rehber personellere, sağlıklı yaşam, teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılığı, bağımlılık döngüsü ve bağımlılığın olumsuz etkileri ile sorumluluk bilinci, iş birliği, yardımseverlik, sabır gibi birçok başlıkta önemli bilgilendirme ve paylaşımlarda bulunuldu

Müdür Yardımcımız Hüseyin Bayram'a  Hizmet Şeref Madalyasını Verdik

Milli Eğitim Bakanlığında uzun süre öğretmenlik ve idarecilik yapan son olarak Kurumumuzda Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken emekliye ayrılan Hüseyin Bayram'a hizmet şeref belgesi Kurum Müdürümüz Salih Uzun tarafından verildi. Kendisine sağlıklı. huzurlu bir emeklilik yaşamı diliyorum dedi.

Ock

Akköy köy yaşam merkezi ahşap boyama ve vernikleme elemanı kursumuz

Ock

Akçalı köyü köy yaşam merkezinde 20 kişiye açmış olduğumuz yöresel gıda ürünleri kursumuz

Ock

Özel yürekler kapsamında açmış olduğumuz kurslarımız

Ock

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler kapsamında açmış olduğumuz Geleneksel Kalaycılık Kursumuz

Ara

ŞEHİT İSMAİL BAY HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDE TEKSTİL ATÖLYE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Merhum gömlekçi Salih Tozlu adına ailesi tarafından tefrişatı yapılan giyim atölyesi açılışını yaptık. Açılışa Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Güven Özdem, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Okullar Daire Başkanlığı Koordinatör Öğretmeni Muammer Metin,  Giresun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tuncer Turan ve Merhum Salih Tozlu’nun oğlu Şevki Tozlu ve ailesi katılmışlardır.

Açılış konuşmasını yapan Kurum Müdürü Salih Uzun “ Merhumun ailesine ve katılımcılara teşekkür etti. Konuşmanın ardından Şevki Tozlu’ ya plaketi Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu tarafından verildi.

Ara

Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi 7-8-9-10 Aralık 2023 Tarihlerinde Denizli ilinde düzenlenecek olan Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edecek.

Giresun ilinde yapılan il yarışmasında ve Rize ilinde yapılan bölge yarışmalarında başarı göstererek Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Folklor Ekibi İlimizi temsilen Denizli' ye gitti.

Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Salih Uzun; Halk oyunları yarışmasında gerek il elemelerinde ve gerekse bölge elenmesine üstün bir başarı ortaya koyarak Türkiye Finallerine kalan Folklor ekibimizi tebrik ediyorum.

Büyük emek vererek bu başarıya imza atan hocalarımıza, Folklor ekibimize ve onları yetiştiren ailelerine teşekkür ediyorum.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Salih Uzun; Denizli ilinde düzenlenen Halk Oyunları  yarışması Türkiye finallerinde Ekibimizin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor, tüm ekibe başarılar diliyorum dedi.

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA

29 Ekim 1923 Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılını kurumumuzda gerçekleştirdiğimiz salon programı ile kutladık.

Kurumumuz konferans salonunda düzenlemiş olduğumuz kutlama programına kurum idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz katıldılar. Programımız saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalarla devam etti. Cumhuriyet Bayramı konulu film sunumuyla sona erdi.